About

This is an example of a page. Unlike posts, which are displayed on your blog’s front page in the order they’re published, pages are better suited for more timeless content that you want to be easily accessible, like your About or Contact information. Click the Edit link to make changes to this page or add another page.

9 thoughts on “About

  1. Da, doamna Elisabeta, eu sunt ‘vechiul prieten’ al sofistilor… Dvs iubiti sofismul si teosofia, eu sunt mai incult, recunosc, dar nu stiu cum nu remarcati sinceritatea mea in a spune lumii ce e mai grav si mai vital azi, in comparatie cu autosuficienta si nesinceritatea dvs, nedorinta dvs de a afla lumea ce e vital, foarte vital. Lumea ortodoxa, mireana, caci nu cred ca vreti sa va adresati doar doctoranzilor in teologie, nu stie Tatal Nostru si Crezul, iar dvs aveti timp de teosofie. Urat! Credeti-ma! Veti raspunde pentru asta, va spune un popa incult… De ce nu vorbiti lumii pe inteles si concret: cand a inceput ecumenismul, cand s-a sfarsit, daca s-a sfarsit, unde sunt preotii neecumensiti, nume, judet, oras, ca lumea sa stie ca nu trebuie sa mai mearga la apostatii acestor vremuri, care sunt majoritatea, din ce moment trebuie sa nu se mai duca oamenii la slujitorii ecumenisti la biserici, la slujbe, mai sunt slujbele lor valide, din ce moment nu mai sunt valide, ce sa faca mirenii, cum sa faca, de cand, mananca oamenii paine goala din mana ecumensitilor, vin gol, apa chioara in loc de aghiasma, mai sunt de acum dupa sinodul cretan slujbele valide, hirotoniile, pana unde merge iconomia, acrivia cu acest capitol si in aceste vremuri. Dta esti o femeie care sigur ai un sot slab…transmite-i de la mine, la mai multe lucruri e slab! De aia ai dta tupeu, de aia esti dta frustrata si supra-suficienta. Stai cu fundul in diaspora, stai bine, relaxata, si comentezi sofistic pe net. Dar iti spun atat: cu puterea ce-mi este data, sa-ti rasplateasca tie Fiul lui Dumnezeu…

    Like

    1. Părinte,

      — presupunând că sunteţi într-adevăr părinte, pentru că nu semnaţi cu numele propriu —

      V-am lăsat deocamdată ambele comentarii, ca să se vadă de către toată lumea cum vă exprimaţi. Nu ştiu de ce consideraţi că atacul la persoană este un argument. O să fac câteva precizări.

      Nu iubesc nici sofismele, nici teosofia. Teosofia e o doctrină neopăgână şi nu mă ocup cu ea, ci sunt ortodoxă.

      Foarte rău că sunteţi un popă incult, aţi făcut o facultate. Eu m-am cultivat citind încet-încet, de-a lungul a aproape 20 de ani, cărţi ortodoxe, şi nu de dimineaţa până seara, nici măcar în fiecare zi.

      Nu poate un blog să suplinească ceea ce nu fac preoţii, adică catehizarea poporului. Pe un blog se pot găsi informaţii pentru cei care le caută şi cam atât.

      Nu o să dau nume şi adrese de preoţi dacă ei înşişi nu le fac publice. Sunteţi cumva vreo formă de securist? Mi se pare oricum aberantă întrebarea de vreme ce spuneţi că sunteţi preot şi nu vă daţi nici numele, nici adresa. Nu vreţi să ştie credincioşii unde să vă găsească?

      Nu puneţi corect problema tainelor nevalide. Nu pentru că nu sunt valide tainele trebuie să avem duhovnic curat ortodox şi să ne îndepărtăm de clericii care sunt ecumenişti. Acesta e un punct de vedere simplist care a dat apă la moară schismaticilor stilişti. Şi până unde merge iconomia în aceste vremuri? Foarte bună întrebare! Explicaţi, vă rog, dacă puteţi, cu argumente canonice şi din istoria Bisericii.

      Like

      1. eu nu sunt teozof, explicati dvs unde se termina iconomia… Numai cei ce-au citit vagoane de carti..stiu!

        Like

  2. Si apropo, unde ati vazut pe site-ul meu ceva ORTODOXOID, dupa cum v-ati exprimat? Ce ati acumulat dvs de la miile de carti citite, a fost neortodoxoid? Va rugam sa ne lasati si noua titlurile tuturor cartilor pe care le-ati citit in viata, ca sa ne facem si noi o idee despre dvs si ca sa ne imbogatim si noi, astia inculti, macar cu titlurile cartilor pe care le-ati citit ca profesor doctor horis causa…

    Like

    1. Parinte, trebuie sa intelegeti urmatoarele: daca vreti sa va ia cineva in serios ar trebui sa vorbiti cu un nume clar (cum face parintele Matei Vulcanescu) si apoi, ce sunt aluziile alea la cum e sotul Anei? Chiar asa am ajuns incat sa ne legam de astfel de chestii cand vrem sa atacam pe cineva? E scarbos, nepoliticos si o chestie de maidan. Si eu care credeam ca discutam idei, ca niste oameni destupati…

      Like

      1. ” Si eu care credeam ca discutam idei..” CREDEATI GRESIT! VREMEA ESTE SA NE EXPRIMAM DOAR FRANC, DESCHIS SI SINCER, CACI VREMEA ESTE INFIORATOARE, DIAVOLUL ARE CRAVATA SI PAPION, SE PARFUMEAZA CU PARFUM PRADA, E DIPLOMAT, EXACT CUM IL PROMOVATI VOI. ANDREI, DEGEABA VORBESTI LUCRURI FRUMOASE PE PAGINA TA… DACA AUZI PREDICAND UN DIAVOL, NU-TI CURG LACRIMI, CI TI SE SCURGE TOT SANGELE DIN TINE PE OCHI. TREZIREA, E LUMEA PLINA DE ARHICONI DESTEPTI SCOLITI LA GHEENA SORBONEI. LUMEA E LA PAMANT, CRESTINII SE PIERD CU MILIOANELE, TIMP DE DIPLOMATIE ESTE NUMAI LA AMBASADELE CEZARULUI. DE CE DATI CEZARULUI SI CEEA CE ESTE AL LUI DUMNEZEU? STATI CUMINTI SI DESPRAFUITI-VA CU ASPIRATOR AUTO DIPLOMELE TEOLOGOMANICE, CACI ASPIRATORUL DE CAMERA VI LE FACE FERFELITA… APOSTAZIA E MAI MARE CA CEA DIN SECOLUL 15, SI VOI CERETI UNUI PREOT SA FIE DIPLOMAT?! CAT DESPRE SOTUL ACESTEI FEMEI, ESTE LIMPEDE CA NU STIE SA-SI STRUNEASCA SOTIA. SOTUL ESTE CAPUL SOTIEI, SOTIA FARA ASCULTARE DE SOT, E FARA CAP! EL E CEL CE TREBUIE SA-I REAMINTEASCA FAPTUL CA, PESTE UN PREOT, VORBESTI DOAR IN SOMN…

        Like

Comments are closed.